Derin Atila

23 NİSAN HAFTASI
28/04/2015
     23 NİSAN HAFTASI
     23 Nisan haftası pazartesinden çarşambaya kadar hazırlıklar yaptık. 23 Nisan'a gelince okulda, Arcadium'da ve Güzel Sanatlar Lisesi'nde gösteriler yaptk.Alkışlar salonlarda kopuyordu. En sonunda 23Nisan günü bitti. Çok yorulduğumdan ertesi gün okula gidemedim. Cumartesini iple çetim. Çünkü cumartesi günü saat 03:00'da ailemle birlikte Anıtkabire yola çıktık. O kadar heyecanlıydım ki heyecanım uykumu unutturuyordu. Ensonuda Anıtkabire vardık. O gün ben asker kıyafetmi gimiştim.
     İlk önce Atatürk'ün mezarının önünde fotoğraf çekildik. Sonra Anıtkabir'in nünde fotoğraf çekildik. Sonra askerlerimizin savaşa giderken yedikleri buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı. Askerlerin yediklerine benzemiyorbu. Biraz daha lezzetliydi. Sonra çelenk koymaya sıra geldi. Çelenk koyarken onbeşlilerde oradaydı. Çelenkimizi koymadan önce benimle ropörtaj yaptılar. En sonunda çelenkimizi koyduk. Sonra herkes battanıyeleri toplayıp Anıtkabirden ayrıldılar. Sonunda biz de gittik.
    Pazar günü kendimi televizyonda, internette ve gazete de gördüm. Öğretmenimde dahil herkes  beni tebrik etti.Pazartesine hazırlık yaptım en sonunda yatağıma yatıp 23 Nisan'ı düşündüm. Güzel danslarımız,güzel şiirlerimiz o güzel piyeslerimiz aklıma geldi. Bunları düşünürken uykuya daldım...
                                                                           Derin ATİLA
                                                                                  4-B