Derin Atila
CESARET
20/01/2015

Cesaret

Bir varmış bir yokmuş.Bir çocuk varmış.Bu çocuğun adı Merve'ymiş.Merve cesaretten hiç anlamazmış.Öğretmenine sorar ama öğretmen cevap vermemiş.Arkadaşları onuna dalga geçermiş.Merve okuma yazmaktan hiç hoşlanmaz öğrenmek istemezmiş.Öğretmenlerini sevmez öğretmenlerde onu sevmezmiş.

Bir gün okula yeni bir resim öğretmeni gelmiş.Bu öğretmen diğerleri gibi değil daha eğlencelimiş.Bu öğretmen sınıfa palaço kılığında şarkı söyleyerekgirmiş. Merve bundan hoşlanmış ama hiç umursamamış.Öğretmen sadece resim öğretmeni değil engelli çocuklara yardım eden onların hayatını kolaylatırırmış.Bu öğrtmen Merve'nin durumunu anlamış ve onunla ilgili tüm araştırmaları yapmış defterlerini incelemiş ve b harfini d diye yazdığını anlamış ve çok şaşırmış.Merve'ye okuma yazmayı öğretmek istemiş.Öğretmek istediğini Merve'ye sölemiş.Merve kabul etmiş. Yeniöğretmenine ilk sorusu cesaret nedir olmuş.Öğretmen işte senin okuma yazmayı öğrenme isteğin bir cesarettir demiş.Öğretmen Merve'ye bir  hafta sonra resim yarışması olduğunu söylemiş. Merve buna çok sevinmiş çünkü resimdede başarılıymış.Öğretmen her yere ilanları asmış.resim yarışmasına bütün okul hatta öğretmenler bile yarışmaya katılmış.

Yarışmada resim öğretmeni Merve'yi çizmiş.Merve'de bir çocuk çizmiş.Yarışmayı merve ve öğretmeni kazanmış. Öğretmeni Merve'ye işte senin bu yatığında cesarettir demiş.

Derin Atila   4/B

23 NİSAN HAFTASI - 28/04/2015